vrijdag 28 februari 2014

Jenever Sour

De Sours is een van de bekendste en ook de oudste cocktailtypes en werd door de jaren heen al met talrijke spirits gemaakt. Deze keer is het de beurt aan de Jenever Sour. We werken met oude jenever voor een authentieke smaak te verkrijgen en met het klassieke recept van een sour.

De ingrediënten:
- Jenever (oud) (6 cl) (Bols Zeer Oude Jenever)
- Citroensap (3 cl)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Eiwit (1/2)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve de ijblokjes in de shaker en voeg de veer van de strainer toe. Krachtig schudden zodat de veer dienst doet als klopper voor het eiwit. Open de shaker en verwijder de veer, voeg de ijsblokjes toe en opnieuw krachtig schudden. Strain in een met ijsblokjes gevuld whiskey glas. Garneren doe je uiteraard met een schijfje citroen.



Een klassieke cocktailvariatie met een aangename gemoute smaak. De bekendste Sours zijn whiskey sour en gin sour. In vergelijk met de gin sour is hier toch de moutsmaak eerder aanwezig dan de kruidige smaak van een gin, wat zorgt voor een rijpere smaak. Zeker eentje die ik kan aanraden.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten