zaterdag 11 mei 2013

Spanish Mama

De Spanish Mama is een variatie op de voorgaande French Mama. Hier gaan we uiteraard Spaanse brandy gebruiken in plaats van Franse. Weinig verschil zou je denken? Fout, want er is wel degelijk een groot verschil tussen Spaanse en Franse brandy. De Spaanse brandy wordt gemaakt volgens het solera-systeem waarbij jonge drank bij de oude vaten wordt gedaan tijdens het rijpingsproces, wat voor een zoetere toest zorgt. Deze techniek wordt vooral gebruikt in Andalusië, waardoor je de bekende brandy de Jerez krijgt.

De ingrediënten:
- Brandy (Spaans) (4,5 cl) (Osborne Veterano)
- Crème de Cassis (1,5 cl) (De Dijon)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Vul een whiskey glas met ijsblokjes, voeg vervolgens de ingrediënten toe en roer even om. Garnering is niet nodig.


Inderdaad, deze variatie is iets zoeter dan de French Mama. De zoetheid van de crème de cassis en het iets zoeter karakter van de Spaanse brandy verzachten het geheel, wat voor een minder hard drankje zorgt. Deze vergelijking moet je zeker eens doen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten