zaterdag 11 mei 2013

Godfather

Nog een cocktail waarvan de oorsprong een groot vraagteken is, maar waarvan we wel weten dat het een cocktail is met een enorm succes. The Godfather, een zwakke link zou je kunnen trekken naar de nationaliteit van de schrijver van het boek, namelijk Italiaans en het gebruik van Amaretto. Verdere overeenkomsten zijn niet te vinden.

Wel weten we dat deze is opgenomen bij de I.B.A. officiële cocktails.

Om deze cocktail te maken zijn er verschillende manieren ontstaan om deze te maken. Het originele is een 1:1 verhouding tussen Scotch en Amaretto, variaties zijn een 2:1 verhouding, en het gebruik van bourbon in plaats van Scotch.

De ingrediënten:
- Amaretto (3,5 cl) (DiSaronno)
- Whiskey (Scotch blended) (3,5 cl) (The Famous Grouse)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Vul een whiskey glas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en roer het geheel even om. Garnering is niet nodig.


De verhouding 1:1 is iets te zoet voor mij, maar is wel zeer interessant voor niet-Scotch fans. De Amaretto compenseerd de hardheid en de robustheid van de Scotch enorm en wordt zelfs dominant. Eens benieuwd wat de 2:1 verhouding zegt... Hier zal de Scotch iets meer doorkomen door te toch wel zeer dominante amandelsmaak.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten