zaterdag 19 januari 2013

Sicilian Negroni

Sicilië is een eiland dat, naast Spanje, wereldwijd gekend is voor de kweek van sinaasappelen. Daarom kreeg deze Negroni variant de naam Sicilian Negroni. Uiteraard gaan we hier sinaasappelsap gebruiken en dit ter vervanging van vermouth.

De ingrediënten:
- Campari (4,5 cl)
- Gin (4,5 cl) (Bombay Sapphire)
- Sinaasappelsap (4,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Vul een whiskey glas met ijsblokjes, doe vervolgens alle ingrediënten in de shaker, krachtig schudden en strainen in het glas. Garneren doe uiteraard met een schijfje sinaasappel.



Deze Sicilian Negroni doet me persoonlijk niet echt veel denken aan de klassieke Negroni, mede door het feit dat de vermouth niet gebruikt werd, het doet me eerder aan een "gewone" bittere shortdrink denken. De vermouth is toch even belangrijk als de andere ingrediënten in een Negroni. Dus zou ik eerder het sinaasappelsap toevoegen aan de klassieke Negroni en deze dan Sicilian Negroni noemen. Nu ga ik niet zeggen dat dit een slechte cocktail is, absoluut niet, enkel een beetje een ongelukkige naam gekregen. Over de smaak kan je zeggen dat deze vooral bitter is met een duidelijke kruidige aanwezigheid van de gin en een zeer sterke citrussmaak.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten