zondag 16 december 2012

Añejo Manhattan

De Añejo Manhattan is een Manhattan variatie met Spaanstalig afkomstige ingrediënten. Añejo is een term die gebruikt wordt bij rum, maar ook bij tequila, wat gerijpt betekent, en dit gaan we hier gebruiken. Tevens wordt ook de populaire Spaanse likeur Licor 43 gebruikt. Probeer er wel voor te zorgen dat je een añejo of zelfs reposado tequila gebruikt.

De ingrediënten:
- Angostura (scheutje)
- Licor 43 (0,75 cl)
- Orange bitters (scheutje) (Angostura Orange)
- Tequila (100% Agave) (6 cl) (Sauza Reposado)
- Vermouth (zoet) (1,5 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas met ijsblokjes, roer even om en strain in een cocktailglas. Garneren doe je met een maraschinokers.



Een goede variatie waarbij de whiskey/Bourbon vervangen wordt door tequila. De Licor 43 en de vermouth doen goed hun best om de hardheid van de tequila wat te compenseren, maar je krijgt het toch wel warm van deze Manhattan. Zeker de moeite om eens te proberen en een uitdaging voor de Manhattan fanatiekelingen die zweren bij de whiskey.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten