vrijdag 23 november 2012

Speyside's New Fashion

De single malt whiskies zijn de laatste jaren enorm populair geworden en uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de cocktailwereld.  Hierdoor wordt er tegenwoordig in "cocktailland" meer geëxperimenteerd met single malts, zo ook deze Speyside's New Fashion.

De ingrediënten:
- Angostura (enkele druppels)
- Pernod (enkele druppels)
- Vermouth (zoet) (4 cl)
- Whiskey (Scotch single malt) (6 cl) (Aberlour 10, uiteraard een Speyside whiskey!)
- Citroensap (1 cl)
- Sinaasappelsap (1 cl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe enkele ijsblokjes in een whiskey glas, doe vervolgens alles behalve Angostura en het bruiswater in de shaker. Krachtig schudden en strainen over de ijsblokjes, vul aan met bruiswater en voeg de Angostura toe. Garneren doe je met een schijfje citroen en sinaasappel.



Een cocktail met uiteraard een zeer dominante whiskeysmaak, aangevuld door de vermouth met een kruidige en een zoete toets. Verdere is er nog een aangename citrussmaak merkbaar en een heel zachte aanwezigheid van anijs. Een zeer goede combinatie van smaken.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten