dinsdag 13 november 2012

Americano

De Americano is een van de oudste cocktails en werd voor het eerst gamaakt in 1860 in het Caffé Campari in Italië. De cocktail kreeg toen de naam Milano-Torino (door de gebruikte ingrediënten). De cocktail werd enorm populair in de vroege jaren van 1900 en tijdens de Drooglegging en werd opmerkelijk veel gedronken door Amerikaanse toeristen, waardoor later de cocktail de naam Americano kreeg als compliment aan de Amerikanen.

De Americano is een van de IBA-officiële cocktails.

De ingrediënten:
- Campari (3 cl)
- Vermouth (zoet) (3 cl) (Martini Rosso)
- Bruiswater (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Vul een whiskeyglas met ijsblokjes en voeg de Campari en de vermouth toe. Vul aan met bruiswater en roer even om. Garneren kan je met een zeste van sinaasappel. Hoewel dit tegenwoordig steeds minder wordt gedaan.



Men zegt dat als je de eerste keer nipt van een Americano dat je onmiddellijk verkocht bent en dat je vanaf dan altijd een Americano lekker blijft vinden. En inderdaad de eerste nip was zeer goed, minder bitter en zoeter dan verwacht, daar bovenop is deze cocktail een echte dorstlesser en kan zeker zorgen voor verfrissing. Een echte aanrader die al meer dan 150 jaar meegaat.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten